NSD:s nye ordförande Staffan Bohman är oroad över utvecklingen på skatteområdet

11 december 2014

Petter BirgerssonStaffan Bohman har utsetts till ny ordförande i Näringslivets skattedelegation. Staffan Bohman har en lång och bred operativ erfarenhet som bl. a. VD och koncernchef i Gränges och Sapa och idag har han flera tunga styrelseuppdrag, bl. a. som styrelseordförande i Höganäs och styrelseledamot i Atlas Copco, Boliden, Inter IKEA Holding N.V., Rezidor Hotel Group och Ratos (1).

Som ny ordförande i Näringslivets skattedelegation ger Staffan Bohman här sin syn på skattefrågorna.

– Skatterna måste utformas så att de ger incitament till arbete, företagande och sparande så att den svenska ekonomin forsätter att utvecklas. Det är endast på det sättet som vi kan skapa resurser till angelägna förbättringar inom bl.a. välfärdssektorn.
Läs mer…

Näringslivets skattedelegations mediapris till Petter Birgersson

09 december 2014

Petter BirgerssonNäringslivets Skattedelegations mediapris 2014 går till Petter Birgersson som är politisk redaktör för Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda samt ledarskribent på Kristianstadsbladet. Priset delades ut på pressklubben i Stockholm under tisdagen av Näringslivets Skattedelegations avgående ordförande Rune Andersson som även presenterade juryns motivering:

– Petter Birgersson belyser som ledarskribent skattefrågor både på djupet och bredden. Han analyserar komplexa samband och förklarar dem på ett pedagogiskt sätt för en bred allmänhet. I sina ledare skriver han om många olika skattefrågor, allt från kommunal- och landstingsskatter till bolags- och ägarskatter. Petter Birgersson är dessutom mycket produktiv och initierad. Han är en av de som skriver mest om skatter i svenska media med hundratals artiklar i ämnet varje år.
Läs mer…

Näringslivets Skattedelegation 2008