Näringslivets skattedelegations mediapris 2017 till Martin Tunström

Martin Tunström

Näringslivets Skattedelegations mediapris går i år till Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern i Kalmar. Priset är ett stipendium på 100 000 kronor till den person som gjort bäst insatser för att öka intresset och förståelsen för skatternas betydelse för företag, individer och samhällsekonomin i stort. 

Juryn skriver i sin motivering:

”Martin Tunström har under många år varit en av de ledarskribenter som skrivit mest om skattefrågor. Han har på ett pedagogiskt och uthålligt sätt förklarat de olika nyanserna i problematiken kring skatter och dess politiska kontext. Det har handlat om allt från skatt på sparande till entreprenörsskatt och mycket annat. Han räds inte för att diskutera därtill kopplade – och ofta svåra – moralfrågor, både ur skattebetalarens och lagstiftarens perspektiv. Därigenom ger han ett mycket viktigt, men tyvärr ovanligt, bidrag till skattedebatten som Sverige verkligen behöver mer av.”

Priset delades ut på Pressklubben i Stockholm under måndagen av Näringslivets Skattedelegations ordförande Staffan Bohman.

– Martin Tunström är en mycket välförtjänt mottagare av NSDs stipendium. Vi hoppas att han förvaltar det väl och ser fram emot många fler intressanta och lärorika texter i framtiden, säger Staffan Bohman.

Mediapriset instiftades i anslutning till Näringslivets Skattedelegations 90-årsjubileum 2008. Tidigare pristagare är Eva-Lena Ahlqvist då på Dagens Industri (2009), PJ Anders Linder då på Svenska Dagbladet (2010), Kristina Gauthier Reberg då på tidningen Riksdag & Departement (2011), Eric Erfors, då på Expressen (2012), och Tobias Wikström, Dagens Industri (2013), Petter Birgersson, bl a Ystads Allehanda (2014), Marie Edholm och Hans Strandberg, båda på Dagens Arbete (2015) och förra året Per Gudmundson, Svenska Dagbladet.

STOCKHOLM 171211 NSD:s Mediapris 2017 tilldelas Martin Tunström.
©Sören Andersson
Foto: Sören Andersson