Inbjudan till prisutdelning 9 december kl 16.30

Näringslivets Skattedelegation delar för sjätte gången ut ett mediapris. Priset – i form av ett stipendium på 100 000 kronor – utgår till den person som gjort bäst insatser för att öka intresset och förståelsen för skatternas betydelse för ekonomin i ett samhälls-, företags- och individperspektiv.


Priset instiftades i anslutning till Näringslivets Skattedelegations 90-årsjubileum 2008. Syftet med priset är att motivera fler i media att belysa skatteområdet. Skatter påverkar så stora delar av vårt samhälle och våra liv att det borde finnas ett större intresse av att bevaka området i media. Mediapriset kan ge skribenter och andra chansen att fördjupa sig i detta ämne. Vår förhoppning är att skatteintresset sprider sig i svenska media och att bevakningen av skattefrågorna får en behövlig injektion.

Förra året gick priset till Tobias Wikström, ledarskribent på Dagens Industri. Tidigare pristagare är Eric Erfors, ledarskribent på Expressen, Kristina Gauthier Reberg då på Riksdag & Departement, PJ Anders Linder då på Svenska Dagbladet och idag på Axess och Eva-Lena Ahlqvist på Dagens Industri.

Tid: Tisdag 9 december kl 16.30

Plats: Pressklubben, Vasagatan 50, Stockholm